Domain Sahibini Bilmenin Faydaları

Bir domain sahibini bulmak için işlemlere başlamadan önce, neden bunu yaptığınızı anlamak önemlidir.

Bir domainin alınmış olup olmadığına bakmak şu noktalarda işinize yarayacaktır:

  1. Domain Sahibiyle Temasa Geçmek

Önceden kayıtlı bir domain alma işlemi gerçekleştiriyor iseniz, sahip ile iletişime geçmeniz gerekir. Sahibini tespit ettiğinizde bu alan adını satın alma hakkında bilgi edinebilirsiniz.

  1. İletişime Geçmek İçin İdeal Zamanı Bulmak

Bir alan adı süresinin ne zaman dolduğunu WHOIS bilgilerini kullanarak görebilirsiniz. Bu, teklifinizi zamanlamanıza yardımcı olacaktır. Böylece domainin süresi dolmaya çok yakın bir zamanda, ya da yenilenmesi gerektiğinde teklif vermek için iletişime geçerek, alan adını daha uygun fiyata alma şansınızı artırabilirsiniz.

  1. Kendi Bilgilerinizi Düzeltmek

Önceden bir domain sorgulama yapıp tescil işlemini yaptıysanız, alan adı bilgilerinizin doğruluğunu teyit etmek isteyebilirsiniz. Bu, alan adını daha sonra satma amacıyla aldıysanız özellikle geçerlidir.

Alan Adının Sahibi Nasıl Bulunur?

Bir alan sahibinin bilgilerini bulmak oldukça kolaydır.

Bunu yapmak için, WHOIS adlı web sitesini kullanacağız. Bu site esas olarak şu soruyu yanıtlar: Belirli bir domainin sahibi kim ?

Bir kişi bir alan adını kaydettiğinde, ilgili iletişim bilgilerini sağlamalıdır. Domain araması yapmak için Webservis sitesi gidebilirsiniz: https://www.webservis.com.tr/domain/