Domain piyasası hergeçen gün biraz daha armaktadır ve buna bağlı olarak yeni domain uzantıların da artmaya devam ediyor. Artık .com gibi uzantılar dolu olarak kullanıldığı için kullanıcılar yeni domain uzantıları kaydederek işlerine devam etmektedir. Yeni uzantıların çıkması ile beraber domain yatırımcılığı yapan kişiler özel kelimeleri bu uzantılarda kayıt ederek hemen alabilmektedirler.

.com ve .net gibi gTLD domain uzantıları dolu olan jenerik domainleri kaydederek web projeleriniz için en ideal alan adı kaydedebilir, boşta bulunan binlerce jenerik domainler ile domain portfoyunuze değer katabilirsiniz. Ayrıca kaydetmiş olduğunuz jenerik domainler ile web sitenizi organik arama sonuçlarında üst sıralara çıkartabilirsiniz.

Yeni domain uzantıları linkini tıklayarak sorgulamanızı yapın ve hemen kayıt avantajlarından sizde yararlanın. Günümüzde iş ve kişisel kullanımlar için uygun ve kullanışlı alan adı tescil ettirebilmek zorlaşmıştır. .company, .centerve .xyz gibi yüzden fazla alan adının sunulmasıyla websiteleriniz için doğru alan adınızı bulmmak kolaylaşacaktır.

Domain alma piyasasına giriş yapan yeni domain uzantıları çok yaygın olarak kullanılacağa benziyor. Böylelikle şirketler ve bireysel kullanıcılara özgün domain adları ihtiyaçları karşılayacaktır.

Başlıca Domain Uzantıları;

.Club UZANTISI

Genel Tanım: Eğlence sektöründen tutun hobi, dernek ve topluluk kulüplerinin tamamında kullanabileceğiniz ve bu geniş yelpazesinden dolayı en fazla satışa ulaşan CLUB uzantısını hemen sizde denemelisiniz.

Kullanım Alanı: Bildiğiniz gibi Club kelimesi Türkçe ve İngilizcede de ortak olarak eğlence sektöründe kullanılan bir kelime. Gerek bu alanda olsun gerek din, dil, ırk, ortak hobiler, dernekler gibi topluluk isimlerinde kulüp anlamında kullanabileceğiniz bir kelimedir. Bunun yanı sıra neredeyse tüm spor dallarında geçerli olan CLUB kelimesi futbol, basketbol, voleybol vs. takım isimlerinin yanlarında kullanılabilecek bir domain uzantısıdır. Bu domain uzantısı geniş kullanım alanı dolayısıyla en çok satılan domain uzantılarından bir tanesidir. Sizde kulübünüzün uzantısı dolmadan tescil edebilirsiniz.

.Center Uzantısı

Genel Tanım: Merkez anlamına gelen Center kelimesi Türkçe de bir çok anlamda kullanılabilir. Günümüzde de bir çok alanda kullanılan Center kelimesini bir uzantı olarak kullanmak istiyorsanız hemen .center uzantıya sahip alan adınızı tescilleyiniz.

Kullanım Alanı: Center dendiğinde ilk olarak aklımıza alışveriş merkezleri gelebilir  veya herhangi bir toplulukta kullanabilirsiniz. Center kullanımı geniş bir uzantıdır. Türkçede eğitim merkezi, alışveriş merkezi, spor merkezi, kültür merkezi gibi bir çok kelimede merkez kelimesini kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra her zaman ingilizceleri de kullanılır. Örneğin Game Center kelimesi kulağımıza yabancı gelmeyecektir. Bundan dolayı şimdiden bu tarz yerler için .center uzantısı talep görmeye başlamıştır. Bu alan ilginiz dahilinde ise sizinde bu uzantıya sahip alan adınızı tescillemenizi öneririz.

.Company Uzantısı

Genel Tanım: Company bildiğiniz gibi Türkçeye çevrildiğinde Şirket anlamına gelen bir kelimedir. Bu kelime küçük veya büyük farketmeden tüm şirketlerin kullanabileceği ve işlerine kurumsallık katabilecek özel jenerik bir uzantıdır.

Kullanım Alanı: .company uzantısı şirketler tarafından istenilmesi üzerine satışa açılan bir uzantıdır. Küçük yada büyük şirketinizin .company uzantısını hemen korumaya alabilirsiniz. Jenerik ve anlaşılır kolay bir uzantı olmasından dolayı tercih edilebilecek .company uzantısı Türkiye dahil tüm dünyada ilgi görmüş ve şirketler tarafından beklenilen talebi görmüş bir domaindir. Şirket siteleri için en jenerik uzantı diyebiliriz.

.XYZ Uzantısı

Genel Tanım: XYZ hiç bir dilde anlamı olmayan ancak internette yer edinmiş özel bir uzantıdır. +18 içerikli yetişkin siteleri için genellikle xyz, xxx veya adult kelimeleri kullanılır. Bunların arasında XYZ en çok kullanılanıdır.

Kullanım Alanı: XYZ kelimesi belirttiğimiz gibi genelde +18 yetişkin içeriklerde karşımıza çıkıyor. Afilias’ta bunu düşünerek bu sitelere özel bir uzantının daha doğru olacağına karar vermiş olmalı ki xyz uzantısını genel satışa açmıştır. Ancak sadece bu kategoride paylaşımlar değil gizli belgeler veya daha farklı çeşitli projeler için de bu projeyi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda herhangi bir dile ait olmaması nedeni ile de projelerin genele yayılmasını sağlayabilirsiniz.

.Holdings Uzantısı Alımı

Genel Tanım: Holdings uzantısı finans sektörüne bomba gibi düşen jenerik ve işin kurumsallığını bir boyut arttıran güçlü uzantılardan bir tanesidir. Bir çok alanda yer alabilmesi ile dikkat çeken bu uzantıya sizde hemen sahip olabilirsiniz.

Kullanım Alanı: Holdings uzantısı ilk başta sadece Holding seviyesindeki firmalar için satışa çıkarılmış gibi gelebilir sizlere de fakat Holdings kelimesi tüm finans sektöründe önemli bir yere sahiptir. Sadece firmalar değil brokerlar, günlük işlemciler, mali danışmanlar veya her türlü yatırımla ilgili işte kullanılabilecek ve bu alandaki müşterileri çekme aşamasında fayda sağlayabilecek bir uzantıdır. Eğer siz de bu sektörle ilgileniyorsanız mutlaka Holdings uzantısını denemelisiniz.

.Photography Uzantısı

Genel Tanım: Fotoğraf ile ilgilenenlere özel olarak çıkarılan .photography uzantısını hala incelemediniz mi ? Eğer sizde fotoğraf ile ilgili herhangi bir iş dalı ile uğraşıyorsanız .photography uzantısı sizin için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

Kullanım Alanı: Her ne kadar kelime açısından bakıldığında sadece fotoğraf projelerine ev sahipliği yapabileceği düşünülen .photography uzantısı farklı olarak yayın evlerinde, baskı mağazalarında, poster satış sitelerinde vs. kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra beklenildiği gibi fotoğraf paylaşım siteleri, fotoğraf stüdyoları, fotoğrafçı blogları, dünyayı gezip fotoğraf çekmek isteyen kişilerin kişisel blogları vs. tarzında sitelerde de fazla kullanılmaktadır. Sizde bu eğlenceli sektörde yer almak istiyorsanız .photography uzantılı domainlerinizle kendinizi gösterebilirsiniz.