Mail hosting aktif olarak hosting hizmeti alan kullanıcıların e-posta hesabı barındırdığı alana denir. Kullanıcının almış olduğu domaine bağlı olarak e-posta hesapları açmasına yarar.

Öncelikle mail hosting mail hizmeti konusunda barındırma işlemini gerçekleştirebilmesi için alınan hosting hizmetine verilen isim olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle mail konusunda çok fazla işlem gerçekleştiren ve ileride barındırma alana yer almak isteyen kişi ya da kurumların tercih ettiği bir hosting çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mail hosting konusunda ülkemizde ve dünyada birçok firmanın yüksek boyutlarda e-posta barındırma ihtiyaçlarını gidermek için mail hosting hizmetine sunduğu görülmektedir.

Mail hosting diğer hosting çeşitlerinden farkı sadece mail işlemleri için kullanma ihtimalini söz konusu olmasıdır. Firmalar kişi ya da kurumlara ihtiyaçlarına göre mail hosting boyutlarını çeşitli şekilde sunmaktadır. Böylelikle dilediğiniz boyutta mail hosting hizmeti alma ihtimalini söz konusudur.